Предястия с яйца.

Предишната тема Следващата тема Go down

Предястия с яйца.

Писане by Dani on Чет 17 Апр 2008, 12:09

Омлет със синьо сирене:

Необходими продукти:

2 яйца
50 гр. синьо сирене
50 гр. кашкавал
естрагон
пипер

Начин на приготвяне:

Настържете кашкавала, а синьото сирене смачкайте на ситно. Разбийте яйцата и ги смесете с кашкавала и синьото сирене. Прибавете пипер и естрагон, след което пържете в добре загрят тиган. Сервирайте омлета топъл с шайби домат.

_________________

avatar
Dani
Администратор
Администратор


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Предястие с яйца и карфиол.

Писане by Dani on Пет 18 Апр 2008, 15:22

Предястие с яйца и карфиол.

Продукти
1000 гр карфиол
50 гр масло
4 бр. яйца
60 гр лук кромид стар
1/4 вр. магданоз пресен
рецепта

Приготвяне
1.Задушете ситно нарязания лук в маслото и малко вода, докато омекне
2.Прибавете предварително сварения в подсолена вода карфиол (надробен на малки съцветия) и разбъркайте
3.Разбийте яйцата, посолете ги и залейте зелето и лука с тях
4.Продължете пърженето, докато се втвърдят яйцата
5.Поднесете ястието горещо, поръсено със ситно нарязан магданоз.

_________________

avatar
Dani
Администратор
Администратор


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Бъркани яйца със свински черен дроб

Писане by деси on Пет 18 Апр 2008, 21:00

Бъркани яйца със свински черен дроб

продукти:
-1 глава лук
-30 г масло
-300 г свински черен дроб
-4 бр. яйца
-2 бр. домати
-2 стръка магданоз
-черен пипер
-сол

начин на приготвяне:
Лукът се нарязва и заедно с маслото се слага, без да се похлупва, за 1 минута при 600 Вт. Дробът се измива, подсушава се и се нарязва на малки парчета. Прибавя се, похлупва се и се държи 2 минути при 600 Вт. Разбърква се добре. Залива се с разбитите със сол и черен пипер яйца. Държи се, без да се похлупва, 4 минути при 600 Вт, като се разбърква няколко пъти. Ястието се гарнира с нарязани домати и магданоз и се поднася с франзела или сварен ориз.

_________________
avatar
деси
Администратор
Администратор


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Яйчени пиленца.

Писане by Schatzе on Съб 26 Апр 2008, 20:19

Сега около Великден имаме в изобилие яйца - зарадвайте вашите любими хора с тези прекрасни яйчени пиленца.

Приготвяне:
Трябват ви 12 яйца
Отрежете капачето на върха на зиг-заг. Извадете жълтъка и към него прибавете -
2ч.л. сирене; 1/2 parmezan; 1/2 ч.ч. майонеза; 1/2 ситно нарязан лук /може и пресен/
Ако предпочитате люто - прлибавете и 1/2 ч.л. къри.
Всичко това е пълнежа на пилето. Очички от зелени маслини. А броколите - сварени в подсолена вода на пара са прекрасната тревичка на пиленцата.
Добър апетит!!!


_________________
1*Обмислете, Структурирайте, Помислете добре какво е вашето питане!
2*Опишете ПОДРОБНО, какво желаете да се случва, НО НЕ РАЗБИРАЕМО САМО ЗА ВАС! ПОЗДРАВИ!!!
3*Писането на кирилица и грамотно (според основните правила на българския език) е задължително.
4*Забранява се обиждането или подтикването към обиди на членове от форума или други лица.
5*Забранява се публикуването на всяка нелегална информация (кракове, пачове, генератори, пароли, серийни номера и други) както и информация за извършване на нелегални действия (открадване на пароли, проникване в чужди компютри, нелегално наблюдение и други подобни), искането на подобна информация или подпомагането и чрез форума (чрез лични съобщения), както и препращането към сайтове с такава информация.
avatar
Schatzе
Администратор
Администратор


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Баскски яйца

Писане by mamazavinagi on Вто 27 Май 2008, 16:31

Баскски яйца


Необходими продукти

  • 2 бр. яйца
  • 40 г маргарин
  • 70 г шунка
  • 400 г домати
  • 1 с.л. маргарин
  • 1 бр. чушка
  • 1 скилидка чесън
  • сол
  • черен пипер
Начин на приготвяне
Обелените, нарязани на четвъртинки домати и изчистената от семки,
нарязана на ивици чушка се запържват в половината от маргарина със
скилидката чесън. Подправят се със сол и черен пипер и похлупени, се
задушават 20 минути на средна температура. Щом чушката стане почти
готова, скилидката чесън се изважда. Излишната течност се оставя да
изври. Останалият маргарин се разтопява и в него от едната страна се
запържва шунката разделена на 2 тънки парчета. Тя се обръща, яйцата се
чукват върху нея и се оставят да се изпържат. Наръсват се с малко сол и
черен пипер. Гъстото доматено пюре се слага в предварително загрято
блюдо и върху него се разпределят парчета шунка с яйцата.
avatar
mamazavinagi
Администратор
Администратор


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Кюфтета с яйца и кашкавал

Писане by mamazavinagi on Чет 26 Юни 2008, 17:07

Кюфтета с яйца и кашкавал

Необходими продукти

  • 10 бр. яйца
  • 300 г кашкавал
  • 1 връзка магданоз
  • 3 филии сухар
  • сол
  • черен пипер
  • растително масло за пържене
Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват и към тях се прибавя ситно смления сухар,
настърганият кашкавал, ситно нарязаният магданоз, сол и черен пипер на
вкус. Сместа се разбърква добре. Със супена лъжица се сипва по малко от
приготвената смес в силно сгорещена мазнина и се изпържват кюфтета.
Поднасят се с доматен сос и салата според сезона.
avatar
mamazavinagi
Администратор
Администратор


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Сирене по шопски

Писане by mamazavinagi on Вто 08 Юли 2008, 09:57

Сирене по шопски



Необходими продукти


  • 500 г сирене
  • 40 г масло
  • 1 ч.л. (5 г) червен пипер
  • 5 бр. яйца
  • 2 бр. (100 г) червени домати
  • пресни или изсушени лютиви чушки


Начин на приготвяне
Сиренето се обезсолява и се нарязва на 5 филийки, които се слагат в
намазано с масло пръстено гювече. Върху всяка филийка се поставя кръгче
от домат и се поръсва част от маслото. Гювечето се слага в силно
загрята фурна за 5-6 минути. Изважда се и върху всяка филийка се счупва
по 1 яйце и се поръсва с останалото масло, оцветено с червения пипер.
Прибавя се и по 1 прясна лютива чушка. Гювечето отново се слага във
фурната, за да се запекат яйцата.
avatar
mamazavinagi
Администратор
Администратор


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Горски яйца

Писане by Lindzi on Пон 09 Мар 2009, 09:49

Необходими продукти за рецептата Горски яйца:
1. 8 яйца
2. 2 глави лук
3. 2 с.л. брашно
4. 400 мл. бяло вино
5. 3 с.л. доматено пюре
6. 2 с.л. червен пипер
7. 1 връзка магданоз
8. 3-4 скилидки чесън
9. 1 морков
10. 1 дафинов лист
11. олио; 3-4 зърна черен пипер и сол на вкус.
Начин на приготвяне на рецептата за горски яйца:
В подсолена вода се варят черният пипер, дафиновият лист, морковът и
магданоза. След няколко минути във врящата вода се чупят едно по едно
яйцата и се варят. Изваждат се с решетъчна лъжица и се подреждат в
голяма плоска чиния. От останалите продукти се приготвя сос, който се
сгъстява с брашното. Яйцата се заливат със соса и се украсяват с
клончета магданоз.

Източник: Тук


Последната промяна е направена от Lindzi на Сря 25 Мар 2009, 11:06; мнението е било променяно общо 1 път
avatar
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Яйца в зелен сос

Писане by Lindzi on Пет 27 Мар 2009, 14:17

Яйца в зелен сос

600 гр картофи
сол
8 яйца
300 гр сметана
100 гр заквасена сметана
1 вр пресен лук
магданоз
копър
1 малка краставица
2 ч.л. лимонов сок
1 ч.л. горчица
черен пипер

Картофите се изпържват. Според желанието ви, може да ги задушите и в масло.
Яйцата варете 7-8 мин, след това охладете и обелете. Нарежете на половини.
В тенджера поставете обелената и настъргана на ситното ренде краставица, ситно нарязаните копър и магданоз, сол, черен пипер, горчица и двата вида сметана. Леко загрявайте, докато соса се сгъсти.
В чиниите за сервиране сипете от соса. Поставете по 2 яйца в порция и гарнирайте с пържените картофи.

("Колекция-Кулинар")
avatar
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Хапки с яйца и хайвер

Писане by Lindzi on Чет 02 Апр 2009, 10:30

Хапки с яйца и хайвер

1 франзела

Прави се маслена смес от: 50 гр меко тесто, 30 гр крем-сирене, 1 ч.л. маково семе
За украса: 2-3 сварени яйца, 2-3 с.л. хайвер, копър

Мекото масло се смесва със сиренето и маковото семе и се разбърква добре.
Хляба се нарязва на тънки филийки и се препича, още горещи се намазват с яйчената смес.
Гарнират се с кръгче яйце, хайвер и стрък копър.

Вкусно и красиво
avatar
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Тиквички-бюрек

Писане by Lindzi on Пон 06 Апр 2009, 11:18



1 тиквичка
100 гр.сирене
2 яйца
50 гр. брашно
копър
магданоз
черен пипер
галета




Тиквичката се обелва и нарязва по дължина с дебелина 6-8мм. Запържва се в сгорещено олио. Сиренето се обърква добре със ситно нарязаните магданоз и копър. Прибавя се черният пипер. Между две парчета тиквичките се слага от този пълнеж. Полученият "сандвич" се овалва в брашно яйцето и галетата и се пържи в сгорещено олио.

Вкуснотийки
avatar
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Яйца на фурна

Писане by Lindzi on Пон 06 Апр 2009, 12:32

6 яйца
4 домата
400 гр. сирене
2 с. л. олио
3 с. л. масло
1 с. л. чубрица
сол
черен пипер



Върху намазана с олио тава се нареждат нарязаните на шайби домати и се поръсват със сол. Отгоре се чупят яйцата. Около тях се натрошава сиренето и се поръсват подправките. Върху всяко яйце се слага парченце масло. Ястието се пече във фурна на 180 градуса.

Вкуснотийки
avatar
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Яйца със спанак и шунка

Писане by Lindzi on Чет 16 Апр 2009, 07:05

1 кг спанак
2 с. л. маргарин
2 с. л. брашно
4 яйца
200 г шунка
150 г кашкавал
сол и черен пипер

Приготвяне:

Спанакът се задушава в малко вода и се нарязва на ситно. След това се изпържва в маслото. Слага се в тавичка и върху него се разпределя нарязаната на лентички шунка. Отгоре се чукват яйцата, поръсва се с рендосания кашкавал и се пече в загрята фурна 20-25 минути.

az-jenata.com
avatar
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Предястие с яйца

Писане by Lindzi on Чет 07 Май 2009, 11:05

6 бр. сварени яйца
3 суп. л-ци майонеза
100 гр. сирене
1/2 л-ка горчица
щипка черен пипер
сол



Разрязваме яйцата на две и махаме жълтъците.
В съд слагаме жълтъците и всички продукти. Смачкваме всичко добре и във шприц или с леко отрязан край на найлоново пликче шприцоваме в белтъците сместа.
Каквото остане правим кулички отстрани на яйцата. Можем да украсим с листа от марули, клонче копър или зърна чер пипер.

Вкуснотийки
avatar
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Яйца с гъби

Писане by styyni on Вто 14 Юли 2009, 18:41

Продукти:

4 яйца
200 г гъби
50 г масло
1 домат
магданоз
черен пипер
сол

Начин на приготвяне:

Измитите гъби се нарязват на филийки, и се задушават в маслото, добавят се и обеления и нарязан на дребно домат, още малко се задушават, да остане на мазнина, посоляват се и се изсипват в тавичка намазана с масло. От горе се разчупват яйцата, като се внимава да останат цели. Пече се на фурна до побеляване на яйцата. При поднасяне се ръси с магданоз.

www.Vkusnotiiki.net

styyni
властелина на форума
властелина на форума


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Яйца с гъби и кашкавал

Писане by styyni on Вто 14 Юли 2009, 18:43

Продукти:

4 яйца
100 г гъби
50 г масло
300 г прясно мляко
2 с.л. брашно
100 г кашкавал
2 с.л. галета
сока на половин лимон
черен пипер

Начин на приготвяне:

Измитите гъби се нарязват на дребно и се задушават в половината от маслото. Останалото масло се загрява и се слага брашното и млякото и се разбърква хубаво. Сместа се разделя на две части. Към едната част се добавят гъбите, настъргания кашкавал,като оставяме малко,сол, черен пипер, лимонов сок на вкус и се изсипва в огнеупорен съд намазан с масло и поръсен с галета. Отгоре се изсипва останалата част от сместа разбъркана с разбитите на сняг белтъци и сол на вкус и черен пипер. Ястието се поръсва с останалия кашкавал и се пече на умерена фурна. Поднася се топло

www.Vkusnotiiki.net

styyni
властелина на форума
властелина на форума


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Яйца със сирене

Писане by styyni on Вто 14 Юли 2009, 18:46

Продукти:

4 яйца
150 г сирене
30 г масло
сол
червен пипер

Начин на приготвяне:

Маслото се загрява изсипват се яйцата и се добавя сиренето, разбърква се. Поднася се веднага поръсено с червен пипер

www.Vkusnotiiki.net

styyni
властелина на форума
властелина на форума


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Яйца с кашкавал

Писане by styyni on Вто 14 Юли 2009, 18:49

Продукти:

4 яйца
30 г масло
100 г кашкавал
сол черен пипер

Начин на приготвяне:

В нагорещеното масло се изсипват яйцата, добавя се нарязания на ситно или настърган кашкавал, разбърква се. При сервиране се ръси с черен пипер.

Бележки:
При посоляването, трябва да се има предвид кашкавала.

www.Vkusnotiiki.net

styyni
властелина на форума
властелина на форума


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Яйце върху канапе от задушени зеленчуци

Писане by styyni on Чет 03 Сеп 2009, 19:08

Порции: 3

Продукти:



3 яйца
1 чаена чаша ориз
1 чаша зрял кромид лук
3 чушки
200 гр сладка царевица
олио
сол
черен пипер
чубрица


Начин на приготвяне:


Запържете нарязания лук и го посолете след което прибавете кромида, нарязаните чушки и царевицата. Посолете на вкус и задушете зеленчуците. Овкусете с подправките. Направете канапе в чиния и върху него поставете едно изпържено яйце. Ястието е готово за сервиране.

Vkusnotiiki.net

styyni
властелина на форума
властелина на форума


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

ЯЙЧЕНА САЛАТА

Писане by Гост on Вто 22 Сеп 2009, 07:01

10 яйца твърдо сварени , 300-400гр сирене , 1-2ч.л.червен пипер , половин каф.чашка олио, Яйцата се смачкват заедно със сиренето и към тях се добавят останалите съставки.Хубаво се разбърква/може и с пасатор за да стане на пастет/ и е готово за консумация.Тази рецепта е много удачна покрай великден ,когато остават много яйца и се чудиш какво да ги правиш,също е страхотен яйчен пастет за закуска.Ако го направиш в по-малко количество с 1-2 яйца можеш да му сложиш и смлян домат тогава става още по-вкусно.Да Ви е сладко Намигане

Гост
Гост


Върнете се в началото Go down

Гъбки

Писане by maggi on Чет 08 Окт 2009, 12:51

Гъбки

Продукти за 2 порции:
2 варени яйца
1 домат
2 картофа
магданоз
сирене

Начин на приготвяне:
Яйцата се слагат по средата на чиния. Домата се срязва на две и на всяко яйце се слага половин домат. Отстрани се слагат пържените картофи настъргва се сирене и се поръсва с магданоз.

Източник: vkusnotiiki.net

_________________
avatar
maggi
Администратор
Администратор


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Шприцовани яйца

Писане by Lindzi on Вто 27 Окт 2009, 09:40



10 бр. яйца
сол
черен пипер
кутийка майонеза
1-2 с.л. маргарин

Твърдо сварените яйца се разрязват на половинки по дължина. В купа се изваждат жълтъците, като се внимава да не се разкъса белтъка, който по-късно ще се напълни със сместа!
Жълтъците се намачкват с вилица, добавя се маргарина и се разбърква хомогенно.
Слага се майонезата (по желание не е задължително да се използва цялата), отново се размесва добре.
Накрая се овкусява със солта и черния пипер - количество по желание. Готовата смес пълним в шприц и правим \"розички\" в белтъците. По желание може да се украси с листенца магданоз, резенче чушка или маслинка.
Оставят се да престоят в хладилника преди да се сервират.

http://vkusnotiiki.net
avatar
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Детско предястие с яйце

Писане by Schatzе on Съб 16 Окт 2010, 07:18



Яйца оформени като мишлета, ще зарадват вашите деца в празник и делник. С уши от репички, очи от маслини и опашка от зелен лук.

Необходими продукти:

1. 1 яйце
2. 1 една черна маслина
3. 1 репичка
4. 2 стръка зелен лук
5. 1 малко парче сирене за допълване

Начин на приготвяне:

1. За да станат по твърди поставете яйцата в малка тенджера и покрийте със студена вода. Оставете да заври на силен огън. Оставя се да ври 1 минута, след това изключите. Захлюпете тенджерката и оставете яйцата в горещата вода за 12 минути.
2. След като охладите яйцата, е по-добре да ги обелите под течаща студена вода, за да се запазят цели.
3. Нарязваме яйцата на две по дължина. Поставете половинките надолу с жълтъка в чинията. След това се правят малки прорези в яйцето за половинките за очите и ушите. Слагаме и перата от лук за опашки.
4. Сервирайте яйцето-мишка с парче сирене за игрив обяд.

Лично аз когато ги направих, сложих за опашка тънки пръчици кашкавал.

Източник

_________________
1*Обмислете, Структурирайте, Помислете добре какво е вашето питане!
2*Опишете ПОДРОБНО, какво желаете да се случва, НО НЕ РАЗБИРАЕМО САМО ЗА ВАС! ПОЗДРАВИ!!!
3*Писането на кирилица и грамотно (според основните правила на българския език) е задължително.
4*Забранява се обиждането или подтикването към обиди на членове от форума или други лица.
5*Забранява се публикуването на всяка нелегална информация (кракове, пачове, генератори, пароли, серийни номера и други) както и информация за извършване на нелегални действия (открадване на пароли, проникване в чужди компютри, нелегално наблюдение и други подобни), искането на подобна информация или подпомагането и чрез форума (чрез лични съобщения), както и препращането към сайтове с такава информация.
avatar
Schatzе
Администратор
Администратор


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Предястия с яйца.

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Предишната тема Следващата тема Върнете се в началото


 
Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите